Anda Tercari² Software Tuk Edit Template Blog Korg ?


       Ichigo melangkah sejenak ke alam editing software untuk blog atau lebih dikenali sebagai Blog Template Editing.. Mungkin korang tertanya² ataupun tercari² apakah software ataupun tools yang korg bleh pakai untuk editing template korg... kalau korg dah xperlukan software lagi untuk edit template aku ucapkan syabas sebab korg memang dah terer giler.. edit pakai code jer..
       Aku post benda ni untuk golongan yang baru² nak berjinak dalam dunia editing tp kalau yg dah lama main blog ni pon nak tau gak, ape salahnya nye kan.. Ok lah kat bawah ni aku listkan serba sedikit software yang korang bleh gunakan.. terpulang pada korg lah nak pilih mana² software yang korg rasakan sesuai dengan style editing korg.. :
  • Adobe Creative Suite software ni menjadi pilihan byk pereka template. Rekaan yang dibuat dengan software ni mmg tip top dan cun. Kalau korg rasa nak buat template yang cun aku rekemenkan software ni tuk korg
  • Microsoft Expression Software salah satu tools yang disediakan oleh microsoft tuk bina laman web template.. antara function yang aku suka psl software ni ialah realtime. Korg bleh test template korg tu dgn kebanyakan browser iaitu mozila, internet explorer dan byk lagi browser² yg disediakan samada compatible ataupun tak dengan browser. Bagi yg suka buat template yang unik² tu korg bleh pakai software ni tp korg kena la belanja sket tuk dptkan software ni.
  • Rapid Weaver 4 bloggers yang pakai os mac jangan risau, software ni mmg disediakan untuk korg, byk gak function dia yang korg bleh gunakan. Kalau nak tau lebih lanjut lagi korg bleh usha kat official web dia.
  • Windows Live Writer software ni kira bleh tahan gak.. yang bagusnya korg bleh terus test korg punya web tu secara offline, so kalau xde internet pon korg jgn risau software ni adalah penyelesaian terbaik.
So sekarang ni korg xpayah nak pening² kepala lagi nak pk cane nak buat template korg nampak cantik dan ikut kehendak korg. Gyk lagi software yang ada kt internet ni yg korg bleh gunakan.. Aku rasa cukup la setakat ni aku reviews software.. Malas plak nak test byk² huhu

3 Komen Telah Diterima, Terima Kasih Yer!!

Anda Juga Mungkin Meminati Artikel Ini :

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Info yang sangat menarik.. tapi saya tak berkesempatan nak mencuba.. :) Thanks for sharing.

Melz said...

Thnx :) aku mmg cari benda nie .aku ingat Dreamweaver jer huhu

Ichigo said...

no problem.. selamat mencuba, bnda ni akan detect kesalahan code

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))